BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

POZIV: Finalna konferencija projekta SMART GAP

Sharing SMART opportunities – caring for the region!

PRONI Centar za omladinski razvoj poziva vas na finalnu konferenciju projekta “SMART GAP – Pametni Gender akcioni plan Brčko distrikta BiH”, koja će se održati u cilju promocije kreirane Strategije rodne ravnopravnosti uz prateći Plan implementacije za period od 2024. do 2028. godine.

Vrijeme i lokacija:

Četvrtak, 12.09.2024., s početkom u 12h, sala restorana Divanhana.

Vizija Strategije rodne ravnopravnosti / Gender akcionog plana Brčko distrikta BiH 2024 – 2028 je: “Brčko distrikt BiH – prosperitetna zajednica koja pruža ravnopravno okruženje i jednake prilike za žene i muškarce.” Vođeni ovom vizijom u implementaciji projekta, ali i tokom finalne konferencije želimo podcrtati značaj usvajanja ove Strategije kao ključnog koraka u izgradnji institucionalnog mehanizma i ispunjenju obaveza lokalnih vlasti u skladu sa Zakonom o ravnopravnosti spolova u BiH.

Tokom prezentacije, osim detaljnog pregleda sadržaja Strategije, fokusirat ćemo se i na Plan implementacije koji je sastavni dio Strategije te jasno definiše prepoznate aktere u loklanoj zajednici kao nosioce svake mjere u dokumentu. 

Očekivani učesnici konferencije su predstavnici lokalne zajednice iz različitih oblasti, aktivisti, i predstavnici donatora. Svi prisutni imat će priliku da se upoznaju s realizovanim aktivnostima i finalnim sadržajem kreiranog dokumenta. Prijave su otvorene do ponedjeljka, 09.09.2024., do 15h. Finalnu potvrdu svim prijavljenim učesnicima dostavit ćemo nakon završetka roka za prijave. Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati na mail. info@proni.ba .

Projekt “SMART GAP – Pametni Gender akcioni plan (Brčko distrikta BiH)” se implementira uz podršku regionalnog projekta SMART Balkan – Civilno društvo za povezan Zapadni Balkan kojeg implementira Centar za promociju civilnog društva (CPCD), Center for Research and Policy Making (CRPM) i Institute for Democracy and Mediation (IDM), a finansijski podržava Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške.

Radujemo se vašem prisustvu i aktivnom učešću!

*Riječi i pojmovi korišteni u tekstu dokumenta, formi i ovom tekstu koji imaju rodno značenje jednako se odnose na muški i ženski rod, bez obzira u kojem rodu su korišteni.