BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

PRONI Akademija omladinskog aktivizma – mentorske sesije modula II i III

Nakon pružanja mentorske podrške mladima u primjeni znanja stečenog na I modulu PRONI Akademije Omladinskog aktivizma, održane su i  druga i treća mentorska sesija. Tokom ovog susreta, fokusirali smo se na primjenu znanja stečenih tokom drugog modula posvećenog komunikaciji u omladinskom radu i trećeg u čijem fokusu je bio razvoj u unapređenje organizacija. 

Mladi su imali priliku da razmijene svoja iskustva u primjeni komunikacijskih vještina, menadžmentu društvenih mreža, lobiranju i javnom zagovaranju, te razvoju i unapređenju organizacija. 

Ove mentorske sesije su ključni korak u osiguravanju da će znanja i vještine stečene tokom PRONI Akademije omladinskog aktivizma biti uspješno primijenjene u praksi. Mladi lideri su sada bolje opremljeni da preuzmu inicijativu, unaprijede svoje zajednice i doprinesu izgradnji aktivnijeg i odgovornijeg društva.

Mentorske sesije imaju ključnu ulogu u osnaživanju mladih lidera. Omogućavaju im da dobiju stručno vođenje i podršku u svakom koraku svog aktivističkog puta. Kroz ove sesije, mladi stiču samopouzdanje, razvijaju kritičko razmišljanje i sposobnost rješavanja problema, što ih čini efikasnijim i odgovornijim akterima u njihovim zajednicama.

Naše aktivnosti podržane su kroz projekat „Unaprjeđenje društvene kohezije kroz saradnju u oblasti pružanja lokalnih usluga u Bosni i Hercegovini“ koji finansira Fond za izgradnju mira Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija (PBF), a provode Međunarodna organizacija za migracije (IOM) i Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini, u ime Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini.