BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

PRONI Akademija omladinskog aktivizma – mentorska sesija modula I

Nakon održanog prvog modula PRONI Akademije omladinskog aktivizma, održana je i prva mentorska sesija s učesnicima i učesnicama. 

Mentorske sesije koje prate svaki modul Akademije imaju za cilj da isprate i primjenu znanja i vještina koje su mladi stekli tokom treninga, odnosno prvog modula koji je bio fokusiran na osnove omladinskog rada. Sesija je bila prilika za mlade iz različitih lokalnih zajednica da podijele svoja iskustva, izazove i njihove perspektive u mogućnosti primjene naučenog.

Tokom sesije, mladi su imali priliku diskutovati o različitim aspektima omladinskog rada i kako bi ih implementirali u svojim zajednicama. Kroz razmjenu ideja i povratne informacije mentora, učesnici i učesnice su dobili vrijedne savjete i smjernice za dalji rad. Mentorstvo stručnjaka pružilo je dodatnu podršku i motivaciju mladima da nastave s aktivizmom i da se i dalje zalažu za pozitivne promjene u svojim zajednicama.

Mentorske sesije imaju neprocjenjiv značaj za mlade učesnike i učesnice PRONI Akademije omladinskog aktivizma. Ove sesije omogućavaju mladima da kontinuirano razvijaju svoje vještine i znanja kroz praktičnu primjenu i dobiju povratne informacije od iskusnih mentora. Pružaju priliku za refleksiju i evaluaciju vlastitih postignuća, te za identifikaciju oblasti koje zahtijevaju dodatnu pažnju i rad.

PRONI Akademija omladinskog aktivizma ostaje posvećena podršci mladim liderima i njihovom razvoju kroz kontinuirane mentorske sesije i druge oblike podrške. Radujemo se daljim uspjesima i pozitivnim promjenama koje će mladi ostvariti zahvaljujući stečenim znanjima i vještinama.